Foto: Printscreen/Facebook/Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na svom Fejsbuk profilu uznemirujuću fotografiju nastalu danas ispred Opšte bolnice u Pančevu.

Naime, iako je zamenik gardonačelnika pre nekoliko dana tvrdio da su putari spremni za snežne padavine i „da su svi u pripravnosti“, sneg ih je i ove godine usred decembra „zatekao“, pa je čitava Srbija od jutros paralisana. U mnogim gradovima nema struje, u Ivanjici je proglašena vanredna situacija, u Beogradu pada drveće, različiti delovi grada su potpuno blokirani, a prizor koji je zabeležen danas u Pančevu u isto vreme izaziva i tugu i bes.

Na fotografiji koju je objavila Tepić vidi se ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. A na fotografiji dvoje zaposlenih pokušava da po snegu izgura nosila na kojima se nalazi pacijent…

„Jel se i zbog ovog jedeš iznutra, Vučiću⁉️ Ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. Ni lopate da očiste prilaz da im pacijenti ne padaju sa nosila u sneg. Važno da je tvoj direktor Ovuka morao da izvlači i lekare sa dežurstva da dođu da ti kliču“ napisala je Tepić u opisu fotografije.

Podsetimo, potpredsednica SSP je još 2019. godine objavila da je Slobodan Ovuka, direktor Bolnice u Pančevu, jurio zaposlene da dočekaju Vučića u Pančevu, odakle se kretalo u kontramitinge. Naime, ona je tad imala fotrografiju poruke koju je Ovuka slao članovima Saveta za zdravstvo, a u kojoj ih je obavestio da otkazuje akcije preventivnih pregleda, jer u posetu dolazi Aleksandar Vučuć.

„Priritet saveta je dolazak predsednika“, napisao je Ovuka tada.

Podsetimo, sneg je danas napravio potuni kolaps u Beogradu i gradovima širom Srbije. U većem delu zemlje i dalje pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan. Skoro 3.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu je bez struje, a isti problemi prisutni su i u Moravičkom okrugu i Studenici.

Nakon što su prve ozbiljnije snežne padavine zahvatile Srbiju, bilans nakon celog dana su zaglavljeni automobili, polomljeno drveće, pokidani dalekovodi, polomljene bandere…

 

****

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić peva sa navijačima grupe „Ultra bojs“ u restoranu u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare