Sneg koji od jutros pada bez prestanka napravio je kolaps u Beogradu, putevi su zavejani, kola stoje u kolonama, saobraćaj je otežan. Ekipa našeg portala vozila se ulicama prestonice od Mirijeva do centra Zemuna i kamerom zabeležila stanje na saobraćajnicama.

U Bulevaru kralja Aleksandra zatekli smo apokaliptični prizor. Više od deset tramvaja stajalo je jedan iza drugog jer je „Španac“ upao u veću količinu snega, te nije mogao da nastavi dalje. Duž velikog dela bulevara nizali su se jedan iza drugog, a putnici su prelazili kud su mogli i pešačili po kijametu uz ulicu pazeći da ih usput neki auto ne pokupi.

Ulice su manje-više očišćene, ali zbog proklizavanja automobili idu polako, te se prave duge kolone. Velika količina snega uz trotoar pravi muku pešacama jer ih automobili pri prolasku isprskaju od glave do pete. Posebno se to događa na stanicama autobusa koji se čekaju duže od 15 minuta.

Mirijevskim bulevarom smo prošli laganije jer je očišćen od snega te se tu nisu pravile gužve, ali ukoliko zađete u poprečne ulice nećete se dobro provesti jer su slabo prohodne. Dodatan problem prave velike količine snega na drveću i semaforima jer se malo-malo obruše na šoferšajbnu.

Ulice u centru su prohodne, ali nisu dovoljno očišćene, te se dogodi da na sred raskrsnice auto ostane da šlajfuje u mestu ili da proklizava. Automobili na Brankovom mostu mile, strpljivo jedan iza drugog, a prave se gužve jer je skoro cela jedna traka još uvek pod snegom.

Stižemo i na Novi Beograd i Zemun gde je situacija stabilnija, ulice su prohodne, nema gužvi, te smo lako prošli glavnim saobraćajnicama, dok su u poprečnim ulicama još uvek veliki nanosi. Sneg i dalje pada, pao je mrak, te vozači postaju sve nervozniji, sami tim i tenzija na ulicama.

Preporuka je da o stanju na ulicama čitate u udobnosti vašeg doma, ali ako vas „muka“ natera da se negde uputite, naoružajte se živcima i sa Sinatrom zapevajte „Let it snow“.

Bonus video: Sneg u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare