Foto:Screenshot/Yoututbe/RTV Krusevac

Nekada najbolji mladi matematičar na svetu ponovo je ušao u učionice škole koju je završio pre nepunu deceniju. Ovog puta Teodor fon Burg je u ulozi profesora i njegovo ogromno znanje i iskustvo sa međunarodnih takmičenja svakako će dosta značiti sadašnjim generacijama.

Kako Nova.rs saznaje, u Matematičkoj gimnaziji Teodor drži nastavu učenicima trećeg i četvrtog razreda.

Nekadašnji đak ove škole je šest puta učestvovao na matematičkim olimpijadama i svaki put se vratio sa medaljom. Četiri puta je u Beograd doneo zlato, zbog čega je proglašen za najuspešnijeg takmičara Međunarodne matematičke olimpijade svih vremena.

Trebalo bi dosta prostora da se pobroje sve medalje, plakete i priznanja koja je ovaj nekadašnji učenik osvojio na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

On je kao učenik petog razreda osnovne škole najmlađi osvajač nekog priznanja koje su učenici iz Srbije osvojili. Ostaće upamćeno da se kao učenik osnovne škole dve godine takmičio u konkurenciji učenika do 20 godina.

Za sve što je kao učenik postigao mladi Fon Burg je dobio brojna priznanja od koji izudvajamo nagradu Sveti Sava i Povelju Matematičkog instituta SANU.

Njegova dečačka želja je bila da se posle studija matematike na Oksfordu vrati u Matematičku „ukoliko se za to steknu uslovi“. I, kao što vidimo „uslovi su stekli“ na zadovoljstvo učenika, kolektiva i samog Teodora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare