Foto: Privatna arhiva

Deveti teniski turnir veterana, koji je održan u predgrađu Bazela na terenima TK Birsfelden, ove godine je posvećen tragično nastradalom mladiću iz kraljevačkog sela Stubal Nebojši Milenkoviću koji se, takođe, bavio belim sportom. Pobednik ovogodišnjeg nadmetanja u konkurenciji preko 35 godina je Andreas Stojanović, a najbolji u kategoriji 45 plus je Veselin Pavlović.

Idejni vođa i inicijator ovog takmičenja, Veselin Pavlović, poznatiji pod nadimkom Paki, uz svesrdnu pomoć prijatelja dao je sve od sebe da sve izgleda besprekorno, naročito kada je teren u pitanju. Lepo vreme išlo je na ruku organizatoru, a i takmičari su bili vrlo raspoloženi.

Viđena je lepa teniska igra, mnoštvo uspešnih poteza, ali i nervoza posle neuspešno odigranih udaraca, zapravo, sve ono što ovaj popularan sport čini interesantnim.

Takođe, pokrenuta je ideja da se turnir omasovi, a ovogodišnjem su prisustvovali su i gosti iz Srbije i Republike Srpske.

„Želja nam je da učešće, bar u revijalnom delu, uzmu mladi, talentovani teniseri iz Srbije. Zahvaljujem se svima, sponzorima, kao i i TK Birsfelden na ustupljenim terenima uz želju da sledeće godine bude veći broj takmičara, ali i publike, jer to ova manifestacija svakako zaslužuje“, ocenio je Pavlović za Nova.rs, dodajući da su u ovom događaju učestvovali teniseri iz svih krajeva Švajcarske.

Foto: Privatna arhiva

„Uopšte nije važno ko je na ovom turniru pobedio, već nam je bila želja da ga posvetimo našem Nebojši koji je, kad god je bio u Bazelu, stalno igrao sa nama u revijalnim mečevima. To što se dogodilo je veoma tužno, jednostavno ne možemo da verujemo da Neša nije sa nama“, sa tugom nam je ispričao Pavlović.

Zoran Krljar, koji je blizak prijatelj porodice Milenković, i koji iz godine u godinu prati ovaj turnir u Bazelu, navodi da ih je sve zadesila velika tragedija, ističući da je Nebojša bio veliki čovek, dobar sportista i da ga nije razdvajao od svoje dece.

„Meni je preteško, a zamislite kako je tek njegovim najbližima. Oni su neutešni, jer to je nenadoknadiv gubitak. Neša je bio uzoran sportista, uvek spreman da pomogne drugima, sjajno dete“, rekao je Krljar danas za Nova.rs. koji inače živi na relaciji Kraljevo – Bazel, a rodom je iz sela Stubal.

On podseća da je Nebojša nastradao na veridbi kada je izbila tuča između dve grupe gostiju.

„Tog kobnog avgustovskog dana su se posvađale zvanice sa mladine, odnosno mladoženijine strane. U jednom momentu se situacija smirila, da bi sukob, pretpostavljam, nakon još popijenog alkohola eskalirao. U tuči je učestvovao Nešin brat. Sve se odvijalo na ulici. Kada je on pojurio da odbrani rođenog brata, M.M. ga je iz te grupe odgurnuo, zadao mu nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je on pao i udario glavom u beton. Odmah je pozvana Hitna pomoć, bio je kasnije hospitalizovan u kragujevačkom Kliničkom centru, ali nažalost nije mu bilo spasa“, kaže Krljar za Nova.rs.

Meštani tog sela kažu da ne mogu da veruju da se jedno lepo slavlje pretvorilo u najveću tragediju.

„Jadno dete. Došao je malo na leto u rodno selo da vidi babu i dedu i da se provodi sa starim drugarima, ali se nikada neće vratiti kući roditeljima. Bio je zlatan momak. A zašto? Zato što je neki ludak malo više popio, pa je rešio da glumi silu nad dečakom koji je 13 godina mlađi od njega“, priča jedan komšija Nebojšinog dede.

Milenković je sahranjen na seoskom groblju u Stublu, a njegova porodica i dalje ne može da veruje da je izgubila svog mezimca. Pored M.M. (39) koji odmah uhapšen, pripadnici kraljevačke policije lišili su slobode još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, i protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

BONUS VIDEO: Zagađenje vazduha u Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare