Foto: Privatna arhiva

"Iskoristite lepo vreme, neće izdržati ni dva meseca" - bile su prve reči koje su Tamarini roditelji čuli nakon što je obavljen pregled magnetom. Tamara je izdržala i bori se sa najagresivnijim oblikom kancera, tumorom moždanog stabla, više od godinu dana. Kao da to nije dovoljno, za njeno lečenje neophodnia je terapija koju nije moguće pronaći u Srbiji, pa su roditelji prinuđeni da mesečno izdvajaju 2.200 evra, kako bi kupili lek u Nemačkoj. Dodatne troškove čine i suplementi za koje izdvajaju oko 800 evra.

„Najveći problem je što naša administracija ne prepoznaje eksperimentalne lekove, tj. lekove koji nisu registrovani u Srbiji, pa shodno tome ni prikupljeni novac preko Fondacije ne možemo koristiti za kupovinu osnovnog leka u koji se trenutno uzdamo“, kaže Tamarin tata.

On dodaje da je porodici rečeno da treba da što više vremena provode na lepom vrmenu, jer je Tamari ostalo samo još 2 meseca života.

PROČITAJTE JOŠ

„Od prošlog februara, posle prvog magneta kada nam je predočena dijagnoza, rečeno nam je da idemo i da provedemo što više lepog vremena, jer verovatno nećemo imati više od 2 meseca. Tamara uz sve terapije nakon operacije, analize, svakodnevne šake lekova ulazi u 16. mesec borbe. Naravno, prolazi kroz teške situacije, ali pomoć i razumevanje naše drage učiteljice Milene joj je motiv, škola i drugarice su ono što je vratilo nakon najtežih momenata. „Čvorić“ joj ne dozvoljava uvek sve što želi, ali njena želja je uvek za nijansu veća ! Idemo dalje….“, ističe Tamarin tata.

U proteklih godinu dana troškove, pre svega dijagnostike, u iznosu od preko 10.000 evra, porodica je uspešno plaćala uz pomoči dobrih ljudi.

Mimo računa koji se koristi u humanitarnoj fondaciji čiji je Tamara član, postoji i drugi sa kog roditelji mogu da koriste novac koji im omogućava da kupuju lek koji nije registrovan u Srbiji.

Hajde da svi pomognemo Tamari, evo i kako:

Primalac: Tamara Prokić

Dinarski račun: 160600000138922479

Devizni račun: 160600000138922867

IBAN: RS35160600000138922867

Banka: Banca Intesa ad beograd, Republika Srbija, SWIFT Code: DBDBRSBG

Intermediary: intesa Sanpaolo spa, Milano, Italy,
SWIFT Code: DBDBRSBG

PayPal: paypal.me/ZaNasuTasu

BONUS VIDEO: Roditelji malog Vukana: Hvala svima koji su pomogli, čekamo preliminarne analize u Mađarskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar