Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Požar koji se sinoć dogodio u kineskom tržnom centru u Bloku 70 podsetio je građane na sličan slučaj koji se dogodio 2014. godine kada je izgoreo Tržni centar Depo. Na tom mestu sada niče luksuzni kompleks, pa se građani pribojavaju velike sličnosti koju imaju dva izgorela tržna centra i sumnjaju da će ovaj požar neko iskoristiti.

Požar koji juče kasno popodne izbio u Bloku 70 na Novom Beogradu, uspešno je lokalizovan jutros nakon što su vatrogasci intervenisali gotovo 10 sati.

Oni su u potpunosti stavili pod kontrolu stihiju, ali je dugo nakon toga gust dim bio iznad mesta vatrene stihije. Jedan od vlasnika lokala u kineskom tržnom centru, koji je prethodne večeri bio zahvaćen velikim požarom, preneo je ekipi Nova.rs saznanja da je najverovatnije požar izazvala eksplozija plinske boce u jednom od restorana.

Čitaoci našeg portala, ali i drugi građani na društvenim mrežama su uporedili ovaj slučaj sa požarom koji je izbio u TC „Depo“ 2014.godine. U tom tržnom centru u potpunosti su tada uništene dve hale, a prostor je prodat 2017. godine firmi BKA Development, koja je tada osnovana sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara.

Nakon toga, na mestu izgorelog objekta počela je izgradnja luksuznog stambeno-poslovnog objekta.

Izvor: Landmark PMC

Tri tačke poklapanja

Kada se situacija stabilizovala u Bloku 70, građani su počeli da sumnjaju da iza celokupne priče stoji identična sudbina kao ona sa Depoom. Za sada nema zvaničnih podataka oko uzroka vatrene stihije u Bloku 70, ali postoji nekoliko sličnosti sa sudbinom Depoa.

Najpre, u pitanju su dva objekta koja su u prodaji imala robu široke potrošnje i niskobudžetne cene koje su prodavale na tržištu.

Drugo, premda uzrok požara nije još poznat, „miriše“ na to da će uzrok ponovo biti instalacije ili notorna „plinska boca“ koja je, navodno, izazvala stihiju.

Treće, objekat se nalazi na veoma dobroj lokaciji i kao takav ima odličnu tržišnu vrednost i privlači brojne investitore.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Isto kao Depo“, „Nići će novi stambeni blokić sa ulogom od 100 dinara“, „Kao Depo, jeftinije od buldožera“, „Uh kakav plac“, Što kažeš Blok 70, a misliš Depo“, samo su neki od komentara građana.

Naravno, nije zahvalno praviti nikakve sličnosti između ova dva objekta. Da li će zaista ovaj objekat doživeti sudbinu Depoa, ostaje da vidimo.

Bonus video: Lokalizovan požar u kineskom tržnom centru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare