Armin Ašimi
Armin Ašimi Foto: Nova.rs

Armin Ašimi iz Kraljeva nije mogao ni da nasluti da će ga nekoliko prorežimskih medija, zbog jedne fotografije, nazvati "islamskim fanatikom". Arminov selfi sa Đilasom, mediji bliski SNS okarakterisali su kao vrlo sumnjiv susret tajkuna sa još sumnjivijim osobama. A, Ašimi je ustvari pekar kao i njegova porodica, koji decenijama unazad spremaju peciva za Kraljevčane.

Naime, Armin Ašimi se u u petak u bašti jednog kafića u Kraljevu, slikao sa Draganom Đilasom, predsednikom Stranke slobode i pravde, koji je tog dana boravio u ovom gradu, jer je njegova potpredsednica Marinika Tepić davala iskaz u Višem tužilaštvu.

„Od skora sam član SSP. Ali, pošto Đilasa nikada pre nisam video, želeo sam da imamo zajedničku fotografiju. I postavio sam je na svoj Fejsbuk profil. Uveče mi je prijatelj javio kako je nekoliko medija tu fotografiju objavilo sa naslovom u kojem piše da sam ja islamski fanatik. A pošto su prvo objavile Novosti, a nakon toga Informer, video sam da je prošlo samo devet minuta od trenutka kada sam postavio sliku. Neverovatno, priča Armin za Nova.rs.

Kaže da se mnogo iznenenadio kada je video takav naslov. A onda se pojavila i uznemirenost. Armin kaže da je istrčao napolje iz kuće, i dobrih sat vremena šetao ulicama, kako bi se smirio i porazgovarao sa prijateljima.

„Kad sam se vratio kući, pokazao sam te naslove supruzi. Ni ona nije videla. Kod nje se već javio strah. Pitala je kako će deca u školu, kako ćemo na posao, rekao je ovaj Kraljevčanin.

Armin kaže da je njemu potpuno jasno da je Đilas ciljano napadnut, a da je on u svemu tome kolateralna šteta.

„Iskoristili su bradu koju nosim zadnjih pet godina, da napišu da sam ja fanatik, fundamentalista, ili isisovac. Stavili su mi takvu etiketu i nacrtali metu na čelu. Mi smo došli da ispratimo davanje iskaza Marinike Tepić u vezi sa slučajem oko Palme. Đilas se iz poštovanja pozdravio sa svima nama koji bili tu. I ja sam kasnije napravio fotografiju“, objašnjava Ašimi.

Međutim, već iste večeri pojavile su se pretnje. Kaže da je od jedne osobe u inboks dobio nešto što je ličilo na zastrašivanje. Objašnjava da to nije shvatio ozbiljno, ali da ih je sačuvao zbog policije.

„Javio se čovek koji se predstavio da je iz Beograda. Prvo mi je pisao, a kasnije je poslao i glasovnu uvredljivu poruku. Rekao mi je da imam pet dana da rešim problem, ili će oni, misleći na nekakvu ekipu, doći u Kraljevo da rešavaju. Pitao sam o kojem problemu se radi. Rekao mi je da sam ušao tamo gde ne treba. I naglasio da je kuglica bačena, objašnjava Ašimi, dodajući da će ukoliko bude bilo potrebe sve prijaviti policiji.

Armin Ašimi nam je rekao da je već angažovao advokata i da će tužiti medije koji su napisali da je on islamski fanatik i objavili njegovu fotografiju. A tužilaštvu će podneti i krivičnu prijavu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare