Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prorežimska glasila, Informer, Pink, Alo, Večernje novosti, iskoristili su fotografiju lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, sa Armanom Ašimijem, kako bi Gornca iz Kraljeva opisali kao "islamskog fanatika". Na taj način, državni tabloidi ugrozili su bezbednost Ašimija, koji je rođen i odrastao u Kraljevu i u kojem je poznat kao vlasnik pekare "Pelivan".

Podsetmo, Dragan Đilas je prethodnog dana boravio u Kraljevu, zajedno sa potpredsednicom SSP Marinikom Tepić, koja je u tamošnjem tužilaštvu davala iskaz povodom afere „Palma“.
Tom prilikom se, kako kaže, fotografisao se sa Ašimijem, a ubrzo nakon toga, njihove fotografije su osvanule na stranicima državnih tabloida.
„Armin je Goranac, pekar, čovek čija porodica hrani hlebom Kraljevo već 75 godina. Oženjen Srpkinjom, imaju troje dece. Informer ga je proglasio islamskim fanatikom jer se slikao sa mnom. Armine izvini“, napisao je Đilas na društvenim mrežama.

PSG: Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje
Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas nadležne da hitno kazne portale Novosti, Informer, Alo i Pink, koji su u svojim tekstovima proglasili Goranca iz Kraljeva Armina Ašimija za „islamskog fanatika“.

U saopštenju PSG ocenjuje da su pomenuti medijii Ašimija prozvali samo zbog toga što je objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, a da su tim tekstom ugrozili njihovu bezbednost.“Bez svake sumnje se radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi. Armin Ašimi i njegova porodica decenijama žive u Kraljevu, i nikada nisu podržavali nikakav vid ekstremizma i terorizma, a sve komšije ih opisuju samo najboljim epitetima“, navodi se u saopštenju.

PSG dodaje i da bi četiri portala trebalo da budu najstrože kažnjena „kako bi poslužili kao primer svima koji bi ponovo da razdvajaju građane na podobne i nepodobne nacionalnosti“.

„Ukoliko se to ne dogodi, sami ćemo podići krivičnu prijavu, a oni koji pokušaju da zataškaju ovaj slučaj biće nakon promene vlasti lustrirani“, navode u PSG.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare