Foto: Shutterstock, Mirko Kuzmanovic, Kiev.Victor, Djordje Novakov/ Shutterstock

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, u ponedeljak i utorak građani će u Beogradu moći besplatno da posete Avalski toranj, ali i Beogradsku tvrđavu, Muzej vazduhoplovstva, Prirodnjački muzej i brojne druge lokalitete.

Ovu informaciju potvrdila je i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Tatjana Matić. Ona je saopštila da će preko 80 kulturno-turističkih atrakcija širom Srbije besplatno otvoriti svoja vrata za građane.

Već u ponedeljak, građani će u Beogradu moći besplatno da posete Avalski toranj, Muzej vazduhoplovstva, Muzej porozišne umetnosti, Prirodnjački muzej, Vojni muzej u Beogradu, kao i Muzej grada Beograda.

Kada je reč o ostatku Srbije, zainteresovani će moći besplatno da uđu u Lepenski vir, na Smederevsku tvrđavu, Potpećku pećinu, Resavsku pećinu, kao i brojne muzeje od Subotice do Vranja.

Za ljubitelje poznatog voza „Nostalgija“ – Šarganska osmica biće organizovana tura za obilazak i fotografisanje, a voz će biti parkiran na stanici Mokra Gora.

Otvorena vrata muzeja i brojnih znamenitosti širom Srbije građanima biće na raspolaganju i u utorak, ali u nešto izmenjenom rasporedu. O ovome se zainteresovani mogu više informisati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Bonus video: Turizam u Srbiji – banje, reke, jezera

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar