Foto: Shutterstock/bibiphoto

Buduće srednjoškolce očekuje veliki broj aktivnosti u susret završnom prijemnom ispitu koji će se održati od 27 do 29 juna. Od prijemnog ispita do popunjavanja liste želja, preko mogućnosti dostavljanja prigovora - na jednom mestu donosimo sve obaveze koje predstoje učenicima.

U prethodnom periodu budući srednjoškolci podnosili su prijave za polaganje prijemnog ispita, a ostavljene su im dve mogućnosti: Da to učine putem sajta mojasrednjaskola.gov.rs ili u matičnoj osnovnoj ili srednjoj školi.

Za učenike umetničkih škola iz likovnih oblasti, prijemni ispit će se održati 13,14. i 15. maja i  to 09-12h i 14-17h.

Učenici posebnih sposobnosti, polagaće prijemni za biologiju i hemiju 14. maja.

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji, a za one koji su se opredelili za ovu školu biće 21. i 23. 05. od 8 do 16h.

Završni ispit za najveći broj srednjoškolaca održaće se od 27-29 juna i to prvog dana iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, potom test iz matematike, a poslednjeg dana radi se kombinovani test.

Prvi preliminarni rezultati prijenog ispita na nivou škole, biće objavljeni 01. jula do 9h.

Prijem prigovora učenika na preliminarne rezultate završnog ispita (elektronskim putem i neposredno u osnovnoj školi) biće 01. jula od 9 do 16h.

Svi učenici svoje konačne rezultate znaće 05. jula – kada će i biti objavljeni.

Procedura za upis u srednju školu

Nakon što su obavili najvažniji deo posla, učenike čeka popunjavanje i predaja liste želja, a termini predviđeni za to su 6. i 7. jul od 8-15h.

PROČITAJTE JOŠ

11. jula biće objavljena konačna lista želja učenika, a dva dana kasnije, 13. znaće se konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama.

Od 14.07 u 8h do do 20.07 u ponoć biće omogućeno podnošenje prijave za upis u srednje škole elektronskim putem (posle prvog i posle drugog upisnog kruga).

Učenici imaju mogućnost da to učine i neposredno u školama 14. i 15. jula od 8 do 15h.

Ovaj termin ne važi za upis u muzičke i baletske škole.

Šta je portal Moja srednja škola?

Moja srednja škola je specijalizovani portal posvećen završnom ispitu, prijemnom ispitu i upisu u srednje škole, za škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina ili organizacija lokalne samouprave.

Portal je napravljen u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koja pruža kontinuiranu tehničku podršku za projektovanje, usklađivanje, razvoj i funkcionisanje sistema, uz obezbeđivanje mera zaštite, sigurnosti i bezbednosti podataka, u skladu sa propisima kojima se uređuju elektronska uprava i informaciona bezbednost.

BONUS VIDEO: Poćelo PISA testiranje u srpskim školama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar