Foto: Dalibor Danilović za Novak Đoković Fondaciju

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan danas, 11. aprila i trajaće do 13. maja, dok će preliminarne liste biti objavljene 6. juna.

Prijave se ove godine obavljaju isključivo onlajn. Stoga, neophodno je da bar jedan od roditelja ima nalog na portalu eUprava. Nakon registracije i ponovne prijave na portal, moguće je prijaviti dete u predškolsku ustanovu.

Pokretanjem usluge, klikom na zeleno dugme na levoj strani ekrana, otvoriće se stranica na koju je potrebno uneti neophodne podatke.

Još uvek nije poznat broj dosupnih mesta u vrtićima, ali će on biti pozant pre početka konkursa.

PROČITAJTE JOŠ

„Tačan broj slobodnih mesta ćemo znati uoči konkursa kada se sakupe podaci o broju raspoloživih kapaciteta u više od 300 beogradskih vrtića. Ono što je izvesno jeste da ćemo novu radnu godinu u septembru startovati sa oko 1.000 mesta, više budući da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, a da će do sledećeg septembra početi sa radom još tri sigurno, dok je započeta gradnja još nekoliko vrtića“, objasnio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

BONUS VIDEO: Šundić Vardić: Petina dece u vrtićima ne dobija adekvatne obroke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram