Kolubara basen
Foto: Shutterstock

U termoelektrani Nikola Tesla B ispao je jedan blok, a drugi radi sa pola snage, zbog čega građani Obrenovca već dva dana nemaju grejanje. Sindikalci iz rudarskog basena “Kolubara” otkrivaju za Nova.rs da je problem sa grejenjam u Obrenovcu direktno vezan za eksploataciju uglja, koji je loš, pomešan sa zemljom, a izvlači se zajedno sa glibom i blatom.

Obrenovac je juče ujutru ostao bez grejanja a od 14 sati i bez vode.

Kako saznaje Nova.rs jedn blok TE Nikola Tesla je prestao sa radom zbog nestanka mazuta, dok je i drugi pred gašenjem jer je kvalitet uglja loš.

Povezane vesti:

“Nema veze sa životom to što su u početku govorili da je problem dopremanje uglja do Obrenovca. Dopremanje ide vozovima i nikakvih tu problema nema. Najveći problem, jedini, jeste što se vadi ugalj jako lošeg kvaliteta, koji je pomešan sa blatom i nalazi se pod zemljom u glibu. Nisu ga dobro pripremili za sezonu, a kad imate situaciju da se mešaju ugalj i zemlja onda ne može ni da gori dobro. Zbog svega toga, oni upumpavaju mazut u nenormalnim količinama kako bi postigli željeni rezultat, a to je daleko od bilo kakvog rešenja. U ovim momentima ugalj se užurbano kopa, a situacija je zbog toga katastrofalna. Sve ovo podseća na 5. oktobar”, kažu iz sindikata Kolubare za Novu.

Oni tvrde da je uzrok ovog problema jasan.

“Iza svega stoji rukovodstvo, koje je nestručno radi svoj posao, a o lošem dugoročnom planiranju ne bismo ni govorili”, poručuju.

Snimak na kom se vidi šta nosi traka za ugalj u TEN-u A ide u prilog ove tvrdnje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare