Protest Kreni Promeni Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i Inicijativa Kreni-promeni najavili su za četvrtak od 19 sati novi protest i kampovanje ispred Predsedništva, kojim traže zabranu istraživanja, eksploatacije i prerade minerala koji sadrže litijum i bor.

Savo Manojlović iz „Kreni-promeni“ rekao je da se sada traži trajna zabrana istraživanja bora i litijuma na celoj teritoriji Srbije i najavio kampovanje ispred Predsedništva Srbije.

„U saradnji sa SEOS-om zajednički tražimo da se trajno zabrani iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije. Sutra ćemo organizovati protest u 19 sati, a najavljujemo i kampovanje ispred zgrade Predsedništva koje će organizovati meštani ugroženih krajeva. Naravno, pridružiće se i građani iz cele Srbije ali i ‘Kreni-promeni'“, podvukao je Manojlović za Nova.rs.

On je istakao da će protest početi u 19 sati i dodao da će se naknadno utvrditi da li će biti šetnje do zgrade Vlade, kao što je bio slučaj prethodnih nedelja.

„Kreni-promeni će se priključiti, moramo im pokazati gostoprimljivo srce Beograda, koga boli suza i patnja svih drugih krajeva naše zemlje“, zaključio je Manojlović.

Bonus video: Blokadama do cilja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar