Savo Manojlović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aktivista i predvonik organizacije "Kreni-promeni" Savo Manojlović rekao je za Nova.rs da je policija danas pokušala da mu uruči rešenje o zabrani večerašnjeg skupa na Andrićevom vencu, ali da je on rešenje odbio da primi. Naglašava da će skup ipak biti održan.

„Malopre je policija došla da mi uruči kako su rekli rešenje o zabrani skupa. Odbio sam da primim. Skup ćemo sve jedno održati. Protest počinje u 19h. Ovo je novi zajednički skup meštana iz okoline Jadra i ostalih ugroženih područja na kome ćemo objaviti dalje korake i radikalizaciju“, rekao je Manojlović za Nova.rs.

Kako navodi, tražiće usvajanje poslednjeg zahteva – zabranu iskopavanja litijuma i bora za celu teritoriju Srbije.

„Protest će biti ispred predsedništva. Tražimo ispunjenje poslednjeg zahteva: zabranu istraživanja bora i litijuma. Ovaj uslov je suštinski pokazatelj da li je vlast stvarno oterala Rio Tinto ili je u pitanju prevara. Takođe, nelogično je da se zabrani iskopavanje bora i litijuma za teritoriju Jadra, ali ne i za celu Srbiju. Jedini način da protesti stanu jeste usvajanje poslednjeg zahteva – trajna zabrana iskopavanja bora i litijuma za teritoriju cele Srbije“, rekao je Manojlović.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja protiv zagađenja vazduha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar