Vila rušenje, Građani štite predratnu vilu na Vračaru koju je investitor bez dozvole počeo da ruši, prilog, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Foto: Newsmax Adria

Društvo za ulepšavanje Vračara i Društvo za uređenje i ulepšavanje Кrunskog venca najavila su da će sutra blokirati ugao Južnog bulevara i Ulice Mihajla Gavrilovića u znak protest zbog rušenja vile u Internacionalnih brigada 47.

Protest će biti održan od 10 do 12 časova, i biće blokirana ulica za prolazak motornih vozila.

Vračarske organizacije koje se bore protiv divljeg investitorskog urbanizma u toj opštini traže da se hitno procesuiraju počinioci bespravnog rušenja objekta u ulici Internacionalnih brigada 47, odnosno da inspekcija i gradska opština Vračar podnesu krivične prijave protiv investitora i izvođača radova.

Takođe, upućen je i zahtev da se na toj parceli isključivo dozvoli rekonstrukcija objekta u istim gabaritima uz očuvanje fasade.

Društvo za ulepšavanje Vračara i Društvo za uređenje i ulepšavanje Кrunskog venca posebno apeluju na gradske vlasti i institucije da se hitno završi rad na proglašenju Кotež-Neimara za prostornu kulturno-istorijsku celinu.

Organizacije su pozvale VladuSrbije da bez odlaganja usvoji odluku o proglašenju Кrunske ulice za prostornu kulturno-istorijsku celinu, ali i sve druge, poput Stare Palilule.

Upućen je i apel gradskim vlastima da se u Planu generalne regulacije osetno smanje parametari izgradnje u centralnim gradskim opštinama – posebno u pogledu maksimalne dozvoljene visine.

„Zahtevamo da se ukine mogućnost ozakonjenja (legalizacije) bespravno izgrađenih objekata i da nadležni organi detaljno preispitaju dosadašnji rad Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata“, navodi se u saopštenju.

Bonus video – Građani štite predratnu vilu na Vračaru koju je investitor bez dozvole počeo da ruši

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar