Surdulica
Ilustracija: N1

Inspekcija prethodnih dana zapečatila sve ugostiteljske objekte u Surdulici, a među njima i dva najpopularnija među mlađim Surduličanima, objavile su Južne vesti. Ugostitelji su revoltirani i kažu da zatvaraju i kafiće u kojima nije bilo kršenja zakona, a koji i inače jedva opstaju.

U sredu ujutru skoro svi lokali u Surdulici su bili zatvoreni. Vlasnica jedne picerije je rekla da je inspekcija za tri dana posetila tri puta, a epilog je zatvaranje na 15 dana.

Prethodno je zatvorena još jedna kafana i jedan kafić, a iako je njena picerija zatvorena zbog neizdavanja fiskalnih računa smatra da nije prekršila zakon jer je, kako objašnjava, inspekcija došla u tih pet minuta kada je ona bila odsutna, a kafu im je skuvala kuvarica i odmah rekla da ona ne zna da otkuca fiskalni račun, prenose Južne vesti.

„Kad je zbog nepravilnosti, to je u redu, ali zatvaraju se lokali u kojima nema nepravilnosti i kontrole su svakodnevne. Moj lokal je zatvoren u subotu, u ponedeljak mi je opet bila inspekcija, sinoć opet finansijska. Svi preduzetnici su se pobunili. Imamo večeras sastanak i ako se složi većina napravićemo Udruženje preduzetnika i da se dogovorimo kako da odreagujemo na te inspektore koji dolaze, jer nastave li ovako da zatvaraju grad je mrtav“, kaže vlasnica picerije, prenose Južne vesti.

Dodaje da će zatvaranja stvoriti totalni haos jer omladina nema gde da izađe, kirije za lokale su skupe, a radnici na ulici.

„Da li je normalno da u opštini sa 17.000 stanovnika svaki drugi lokal bude zatvoren? Šta očekujemo onda da omladina radi i kako da ne odlaze u inostranstvo“, pita se vlasnica picerije.

Predsednica Opštine Surdulica nije odgovarala na pitanja Južnih vesti u vezi sa akcijom inspekcije u tom gradu.

BONUS VIDEO – Ljubica Vukčević: Inspektori nesavesno obavljaju inspekcijski nadzor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare