Kragujevac, Šumadija, koronavirus
Foto: Predrag Petrović/Nova.rs

U najnovijem talasu koronavirusa, u Šumadiji je danas prvi put zabeležen trocifren broj novozaraženih građana. Za 24 sata virus je potvrđen kod 105 osoba, među kojima je sedmoro dece i mladih, uzrasta između 11 i 20 godina, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U Šumadiji je za samo jedan dan zabeležen drastičan skok novozaraženih građana, a najnoviji bilans je 105 pozitvnih od 332 testirane osobe, što 31,69 odsto. Tokom jučerašnjeg dana bilo je vše testiranih, a mane pozitivnih, a odnos u brojevima bio je 81 potvrđen slučaj od 366 testiranih, što u procentima iznosi nešto preko 22 odsto.

Virus je registrovan u svim šumadijskim opštinama osim u Kniću, a od 105 pozitivnih, 84 su iz Kragujevca (juče bilo 52).

U opštini Rača, u kojoj je zbog virusa među srednjioškolcima organizovana on lajn nastava u tri odeljenja, danas je potvrđeno osam novih pozitivnih rezultata.

U Aranđelovcu je sedam novootkrivenih, Topoli tri, Lapovu dva i u Batočini jedan novi pozitivan rezultat, saopštio je Institut za javno zdravlje.

U Kliničkom centru u Kragujevcu, hospitalizovano je 48 pacijenata, od kojih je šest na respiratoru, a u toku jučerašnjeg dana sa lečenja su otpuštena tri pacijenta iz Kragujevca.

Mera kućne izolacije izrečena je za 976 građana Šumadije, a najviše izolovanih je u Kragujevcu – 761, u Rači je 91 osoba u izolaciji, Aranđelovcu 76, Kniću 18, Lapovu 14, Batočini devet i u Topoli sedam.

Od početka pandemije u Šumadiji je Covid 19 potvrđen kod 3.183 građana od 32.359 testiranih, što je 9,84 odsto pozitivnih od ukupnog broja uzorkovanih pacijenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar