Foto: Darimir Banda/mod.gov.rs

Direktor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije Dmitrij Jevgenjevič Šugajev kaže da je Rusija spremna da proda Srbiji nove PVO sisteme.

„Naši partneri iz Srbije su izrazili interesovanje da nabave i druge sisteme PVO i mi smo spremni da udovoljimo Srbiji kao našem davnašnjem savezniku i pouzdanom partneru“, rekao je on za „Novosti“.

Kako je istakao, ruski proizvođači i specijalni izvoznik „Rosoboroneksport“ predlažu danas široku liniju prvoklasnih sredstava PVO raznog dometa.

„Nastavljamo da o tome razgovaramo sa partnerima iz Srbije, ali o konkretnim rezultatima rano je govoriti“, poručio je direktor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije.

Istovremeno je naglasio da je vojnotehnička saradnja Rusije i Srbije poslednjih nekoliko godina podignuta na viši nivo i istakao da se ona razvija u formatu strateškog partnerstva o kojem su govorili rukovodioci dveju država.

Ruski vojni stručnjak podsetio je da je potpisan međuvladin dogovor o vojnotehničkoj saradnji, da se realizuju projekti o isporuci oružja i vojne tehnike kao i rezervnih delova.

Osim toga, naglasio je, radi se na remontu i modernizaciji ranije isporucene tehnike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar