Narodno pozorište u Subotici Foto: Shutterstock/ BalkansCat

Predstavnici Bunjevačkog nacionalnog saveta (BNS) najavili uvođenje bunjevačkog jezika, pored škola, i u druge institucije i ustanove u Subotici, i da u narednom periodu planiraju da prošire svoj uticaj i na Bunjevce koji žive u Mađarskoj.

Nosilac liste za izbor za nacionalni savet Suzana Kujundžić Ostojić izjavila je danas da je slogan ‘Složno za Bunjevce’ nastao iz želje da predstave na koji način vide budućnost novog saziva Bunjevačkog nacionalnog saveta, da rade svi zajedno i složno.

„Da Bunjevci u Subotici, Somboru i Mađarskoj zajedno budu jak oslonac jedni drugima“, rekla je Kujundžić Ostojić u prostorijama Bunjevačke matice.

Navela je da je Bunjevački nacionalni savet u proteklim godinama radio na standardizaciji jezika, da su objavljeni rečnik i gramatika bunjevačkog jezika.

„Objavljena je i knjiga o 1945. godini, o tamnom oblaku koji stoji iznad nas i koji nas prati u razvoju, napretku i radu. Zalagaćemo se da se 1945. godina konačno okarakteriše kao akt asimilacije. Savet je organizovao obeležavanje nacionalnih praznika i brojnih manifestacija u cilju očuvanja bunjevačke kulture, tradicije i običaja“, istakla je Kujundžić Ostojić.

Dodala je da je bunjevački uveden i u srednjim školama, kao i da je formiranje lektorata za bunjevački jezik važan preduslov za uvođenje ovog jezika u ustanove, organizacije i predškolske grupe.

Potpredsednik Bunjevačkog nacionalnog saveta i predsednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma Veljko Vojnić, istakao je da ova zajednica mora imati što veći broj stručnih prevodilaca koji će imati sertifikat o poznavanju književnog bunjevačkog jezika.

BONUS VIDEO: Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar