Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Najveći studentski centri su spremni za povratak svojih stanara, ofarbani, okrečeni i još jednom detaljno dezinfikovani, a prema rečima Gorana Minića, direktora Studentskog centra Beograd u petak se u studentske domove vraća između 3.000 i 3.500 studenata.

„Prema preporuci Ministarstva prosvete, svi fakulteti i visoke strukovne škole su obavezni da dostavljaju spiskove studenata koji u maju imaju ispitne rokove, blok nastavu, praktične laboratorijske vežbe. Ti studenti mogu da se vrate u naše objekte samo ako imaju potvrde ili se nalaze na spisku, a svi ostali treba da čekaju dodatna uputstva fakulteta. Mi ćemo u skladu sa tim organizovati rad naših domova i restorana“, rekao je Minić za RTS.

Prema njegovim rečima, kako bi povratak u domove bio studentima što prijatniji, svima je omogućeno besplatno korišćenje teretane u domovima u jednom mesecu po njihovom izboru, termin u sauni u okviru kompleksa Studentskog grada, besplatan termin za pranje veša, besplatan parking za one studente koji poseduju automobile u toku jednog meseca, a sve studente će po povratku u njihovim sobama čekati pokloni.

„Stanarine koju su platili u martu biće im uračunate za maj, a bonove koje su kupili u martu, a nisu uspeli da iskoriste, moći će da iskoriste u maju mesecu“, naveo je Minić.

Radiće i studentski restorani

 

„Od 14 restorana u Beogradu otvorićemo osam u petak. Studentski grad, Karaburma, Voždovac, ‘Kralj Aleskandar Prvi’, ‘Rifat Burdžević’, Zemun, ‘Patris Lumumba’ i Košutnjak. To je sedam proizvodnih naših restorana i jedan poluproizvodni“, istakao je Minić.

Ističe da je ustanova Studentski centar Beograd u prethodna dva meseca poštovala sve propisane mere zaštite i da će se truditi da ih i dalje sprovodi.

„Mi svakodnevno higijenski održavamo naše domove, dezinfikujemo ih i provetravamo, ne uključujemo klime, zaposleni nose maske i rukavice. Na svim ulazima su postavljene dezinfekcione barijere i sredstva za ruke. Na vidnim mestima smo postavili uputstva u kojima apelujemo na studente da se pridržavaju mera i preporuka“, kazao je Minić.

Kaže da su u domovima zabranjene posete, prenoćišta i sva slavlja u studentskim sobama.

„Da bismo omogućili studentima da se bolje prilagode novim aktivnostima, radićemo i tokom predstojećeg vikenda“, zaključio je Minić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare