Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Studenti iz Studentskog doma "Slobodan Penezić" na Zvezdari takođe su posle saopštenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zatvoriti sve domove izašli na ulicu kako bi protestovali zbog neslaganja sa ovom odlukom.

“Ja sam iz korona žarista, Novog Pazara. Ako budem morao vraćam se kući, nemam izbora. Frka mi je najviše zbog roditelja. Prvo, tražimo da nam se urade testovi na koronu i ako budu negativni tek onda možemo da idemo. Ne znamo ni šta će se desiti sa rokovima, dal’ će se održati ili neće iako smo mi poslati kućama”,  rekao je za Nova.rs Đ.P. iz Novog Pazara.

Na pitanje zbog čega su se pobunili oni odgovaraju:

“Pobunili smo se zato što su nas naprasno isterali kao i prošli put i ovde nema mesta. Poslali su policiju da nas plaše, ovo nema smisla, šta su studenti? Studenti su bagra? Najlakše nas isterati! Kući imam bolesnu babu, majka mi je lošeg zdravlja i ja sada treba da odem kući, a ne znam ni da li sam zaražen. Lako je njima reći ajmo kućama, a pola nas smo na pola rokova i ne znam šta sad treba da radim? Sutra ujutru imam ispit, dva ispita za budžet, a policija preti da ko bude protestvovao neće više biti u domu. Ako nekoga uhapse izgubiće pravo na dom”, kaže Rajko Filipović.

Student P.P. iz Paraćina kaže da je Studetski doma na Zvezdari bio biračko mesto, dva bloka tačnije, i tada nije bio nikakav problem, biračka tela su bila u čitaonicama za vreme ispitnog roka.

“Šta bi bilo da se to desilo u nekoj od zgrada? Šta bi stanari rekli?”,  rekao je za naš portal student P.P. iz Paraćina

Komentari

Vaš komentar