Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Studentska inicijativa "Zaštitimo studente" okupljena oko Tima "Kreni-Promeni" saopštila je da do kraja nedelje očekuje da dobije odgovor novog ministra prosveta Branka Ružića povodom zahteva za 30 odsto nižim školarinama, koji su poslati njegovom prethodniku.

Kako je saopšteno iz te inicijative,“prethodni ministar i njegov kabinet nije ispunio obećanje o razgovoru i rešavanju problema studenata koji traže 30 odsto niže školarine“.

Povezane vesti:

„Napominjemo da je studentske zahteve podržalo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti sa jasnim pravnim obrazloženjem da bi se studentima moralo izaći u susret i da su im prošle godine školarine neosnovano naplaćene za usluge koje nismo dobili. Ispravnost navedenog stava priznali su i čelnici ministarstva u zvaničnim izjavama“, navedeno je u saopštenju.

Naveli su da je nakon niza akcija, protesta, blokada, 4000 mejlova sa zahtevom za sastanak sa ministrom, preko 19.000 potpisa peticije “30 odsto niže školarine”, Ministarstvo prosvete na čelu sa prethodnim ministrom su prevarilo studente neispunjavajući obećanje o sastanku.

Zahtev za sastanak sa Ministrom prosvete Brankom Ružićem je, kako tvrde, poslat a odgovor očekuju do kraja nedelje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar