Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predstavnik organizacije Kreni-promeni Nikola Arsenić, koji je danas u toku predaje 35.000 sakupljenih u okviru peticije "Ne damo Studentsku polikliniku" imao verbalni sukob sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, objašnjava za Nova.rs s kojim stavovima ministra nije saglasan.

Lončar je izjavio danas da je zvanični stav ministarstva na čijem je čelu da Studentska poliklinika neće biti ukinuta i da je to pitanje “rešeno onog momenta kad se ta informacija pojavila”.

Tom prilikom došlo je i do suprostavljanja mišljenja između Lončara i studenta Arsenića, da bi Lonačar na kraju naglasio da je “ova Vlada pokazala kako brine o studentima”.

Povezane vesti:

“Danas na predaji potpisa iznenadio nas je ministar Lončar. Izašao je da primi naše potpise i da nam saopšti da Studentska poliklinika ostaje”, kaže Arsenić.

Dodaje da je to za studente odlična vest koju pozdravljaju.

“Ali mnoge druge stvari koje je izrekao tom prilikom ne možemo da pozdravimo, a one se odnose na položaj mladih u našoj zemlji i tome moramo da se usprotivimo”, kaže Aresenić za Nova.rs.

Objašnjava da u poslednjih godinu dana, otkad je počela epidemija koronavirusa, druge zemlje mladim ljudima i studentima obezbeđuju beneficije, dok studenti u Srbiji imaju utisak da se “bore s vetrenjačama”.

Podsetio je na situaciju kad je najavljeno da će studenti biti izbačeni domova, na to što su dodatni rokovi, koje su tražili studenti u vreme vanrednog stanja smatrani luksuzom, na prebijanja i hapšenja studenata za vreme julskih protesta, kao i na nerazumevanje zahteva za niže školarine.

“Apsurdno je to da se sada, u vreme najveće zdravstvene krize, borimo za zdravstvenu uslugu”, kaže Arsenić i poručuje da je Srbija postala bilateralnica “u kojoj se studentima nude putne i članske karte”, čemu se, zaključuje, mora stati na put.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare