Biljana Stojković iz stranke Zajedno i koalicije MORAMO prisustvovala je današnjem protestu radnika Fijata u Kragujevcu i tom prilikom je istakla da ako država ne stoji iza prava radnika da onda nijedan domaći ili strani poslodavac ne mora da se obazire na prava radnika i dodala da se na svaki način treba boriti protiv države koja uskraćuje prava radnika.

Stojković, koja je koopredsednica stranke Zajedno, rekla je da ova partija i koalicija MORAMO podržavaju radnike Fijata i podsetila da su prava radnika ove firme ugrožena samo dve nedelje nakon najave proizvodnje novog električnog modela automobila.

„Mi ovde vidimo da je ova država marketing apsurda i radnici sa punim pravom na to reaguju“, izjavila je Stojković za portal Nova.rs.

Ona je ocenila da je Fijat u Kragujevcu samo „jedan od slučajeva koji se dešavaju po celoj Srbiji“ i dodala da je ovo važan momenat da se podrže radnici Fijata.

„Ovde ako se ne uradi ništa, onda mi stvarno ne možemo da očekujemo da će bilo koji poslodavac imati razumevanja i imati bilo kakvu nuždu da pomogne svojim radnicima, kada država to ne radi“, rekla je Stojković za naš portal.

„Ako država ne stoji iza radnika, onda nijedan strani ili domaći poslodavac uopšte ne mora da se obazire na prava koja randici treba da imaju u ovoj državi. Ukoliko želimo da se popravi dostojanstvo rada, onda moramo da se borimo na svaki način protiv države koja ta prava uskraćuje i mi smo zato ovde“, poručila je i koopredsednica stranke Zajedno.

Podsetimo, radnici Fijata danas su blokirali magistralni put, koji je najbliža veza Kragujevca sa Kraljevom i Čačkom.

Fijatovi radnici su poručili da ne odustaju od protesta i blokada, sve dok im ne budu ispunjeni svi zahtevi.

Radnici su pojačali svoje zahteve i traže 1.200 evra po godini staža.

BONUS VIDEO – Govor na protestu radnika Fijata u Kragujevcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar