Stojičić: Tri lokacije za reciklažu građevinskog otpada

Društvo 16. jun. 202121:58
Podeli:
Foto:TANJUG /DRAGAN KUJUNDZIC

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da deponija za odlaganje građevisnkog otpada u prestonici neće biti, već da su planski određene tri lokacije za njihovu preradu, a jedna od njih je bara Reva.

„Postoje tri planske lokacije u gradu za reciklažu građevinskog otpada. Jedna lokacija je u naselju Umka, druga ka neselju Slanci i treća kod pomenute bare Reva. Svaka od tri lokacije je planski definisana i ponavljam da nijedna od njih nije deponija već privremena pozicija za reciklažu neopasnog građevinskog otpada“, naveo je Stojčić za Beogradsku hroniku.

On je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, precizirao da je građevinski otpad potreban za nasipanje puteva ili druge slične radove, te da interes grada nije formiranje novih deponija za bilo koju vrstu otpada.

Stojčić je istakao da je problem opšta kultura građevinaca koji odlažu građevisnki otpad na površinama koje nisu predviđene za tu namenu što je ocenio kao „nedopustivo“ i rekao da su sve nadležne inspekcije, kao i komunalna milicija uključene u taj problem.

„Najdalje za tri meseca ćemo uvesti vrlo strogu kontrolu s jasnim dokazima gde je završio građevinski otpad, da li je prerađen ili nije. Bukvalno ćemo znati adresu gde je otpad sa jednog objekta završio“, najavio je glavni gradski urbanista.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar