Foto:Nova S

Vladica Cvetković, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta i dopisni član SANU i kolumnista Ljubodrag Stojadinović bili su današnji gosti u emisiji Među nama, u kojoj su govorili o zabrani kolumni.

Odgovarajući na pitanje toga što je sud zabranio jednom portalu da objavljuje laži o političaru, a da je u jutarnjem programu jedne televizije to dovedeno u ravan sa kolumnama Draže Petrovića i Ljubomira Stojadinovića, profesor Cvetković je rekao da bi imao puno toga da priča da postoji ijedna dodirna tačka između te dve stvari.

„Između normalne sudske odluke i nečega što se priča na Pinku nema nikakvog dodira, i to za mene nije tema“, rekao je između ostalog Cvetković.

Stojadinović je, odgovarajući na pitanje da li je u svojim kolumnama pozivao na ubistvo predsednika i članova njegove porodice, kako tvrdi jedan advokat, rekao da je lako proverljivo da li je on bilo gde u bilo kom tekstu pozivao na ubistvo.

„Ovde se radi o pokušaju da se napravi veštačka analogija između onoga što predstavlja slučaj Đilasa i da najprljavija kampanja protiv njega bude nastavljena u medijima, koji su inače osuđeni zbog toga, i kolumni koje Draža Petrović i ja objavljujemo na N1. To je pokušaj da se drugačije mišljenje zaustavi tom vrstom apsurdne analogije. To dolazi od ljude koji iz onoga što predstavlja jednu vrstu sudske presude, da to pokušaju da prenesu koje bi bile zabranjene kolumne na N1, i da na taj način utiču ne samo na slobodu mišljenja, već i da nacrtaju mete ljudima koji nisu napisali ono što je izmišljeno“, rekao je između ostalog Stojadinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar