Studenjak studenti zurka
Foto:Nova.rs

Studentski centar oglasio se za Nova.rs nakon vesti da od sutra počinje probni period tokom kojeg će se u Studenjaku, domu u kojem stanuje skoro 4.500 studenata, topla voda isporučivati dvokratno, samo šest i po sati dnevno. Kako tvrde, na ovaj korak su se odlučili na inicijativu studenata.

„Probni režim“ dostavljanja tople vode u studentskim sobama počeće sutra, 13. oktobra i trajaće sedam dana u Studentskom gradu.

„Na ovaj korak smo se odlučili upravo na inicijativu studenata koji su primetili da grejanje vode tokom celog dana malo znači za ogromnu većinu studenata u domovima i da bi im više značilo da se produže termini ujutru i uveče“, navode iz Studentskog centra za Nova.rs.

Kako dalje navode, predloženim probnim režimom očekuju i ostvarenje izvesnih ušteda u količinama energenata, „što za naredni period energetske neizvesnosti u celoj Evropi može biti značajno za stabilnost snabdevanja studentskih domova“.

PROČITAJTE JOŠ

„Naglašavamo da se radi o probnom periodu, tokom kojeg ćemo preciznije ustanoviti navike studenata i mogućnosti da zadovoljimo najveći broj njihovih opravdanih očekivanja. Takođe, preciznije ćemo ustanoviti ponašanje našeg sistema za grejanje i dostavu tople vode, što će nam koristiti za planiranje potrošnje u nepredvidivim situacijama“, navode iz Studentskog centra.

Dodaju da su razgovarali sa studentima, te stekli utisak da studenti toplu vodu za tuširanje u 95 odsto slučajeva koriste ujutru i uveče i da im više znači produženje dostupnosti tople vode u večernjim časovima za sat vremena, nego mogućnost korišćenja u popodnevnim časovima.

„Nakon probnog perioda snimanja stanja i uvažavanja sugestija i potreba većine studenata, biće usvojena i konačna odluka Ustanove“, zaključuju.

BONUS VIDEO Cene VS studiranje: Koliko trpe porodice i studenti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar