Milan Mojsilovic i Nebojsa Stefanovic
Milan Mojsilović i Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/EV

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je danas pripadnicima Vojske Srbije, posle uspešno završene Združeno-taktičke vežbe "Munjeviti udar 2021", ocenjujući da su pokazali da su spremni da odgovore na svaki izazov i u svakom trenutku zaštite Srbiju.

„Pokazali su visok nivo obučenosti i uvežbanosti i uspešno odgovorili na veoma složen zadatak. Prikazanim umećem, koje govori koliko su posvećeni očuvanju bezbednosti i sigurnosti naše otadžbine, zaslužili su visoku ocenu koju su dobili od predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, na šta su posebno ponosni“, rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da je vežba, koja je trajala od 15. juna na osam poligona širom Srbije, bila odlična prilika za proveru operativnih sposobnosti komandi i jedinica Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Ona je pokazala i koliko se ulagalo u opremanje i naoružavanje naših ljudi, zbog čega želim posebno da se zahvalim našim inženjerima, institutima i odbrambenoj industriji koji su imali veliki udeo u modernizaciji Vojske. Na Pešteru se danas jasno videlo da imamo ozbiljnu Vojsku, koja svojom snagom čuva našu zemlju i odvraća svakog makar i od pomisli da bi mogao da je ugrozi“, rekao je Stefanović.

On je istakao da samo jaka Vojska, kakvu danas ima, garantuje jaku Srbiju – Srbiju čiji će građani živeti u miru, u sigurnoj i stabilnoj zemlji koja može da donosi odluke isključivo u interesu svog naroda i da nastavi da se gradi i razvija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar