Stari grad prima zahteve za kretanje dece sa autizmom

Društvo 10. apr. 202017:37
Podeli:
Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da će ta opština od danas početi da prima zahteve za dozvole koje treba da omoguće kretanje dece sa autizmom i njihovih roditelja tokom policijskog časa.

“Zahteve ćemo primati bez prekida i odmah ih proslediti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja”, navodi se u Bastaćevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je pozvao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da radi po hitnom postupku ili da ovlasti opštinu da samostalno izdaje dozvole za kretanje.

“Ako taj posao uradimo efikasno olakšaćemo svoj našoj deci da sa što manje trauma prebrode šezdesetočasovni policijski čas”, istakao je Bastać.

On je ponovo tražio da nadležni organi donesu poseban protokol za zaštitu prava osoba sa autizmom u slučaju da budu pozitivne na virus i ako su pozitivni njihovi roditelji ili staratelji.

“Članovi porodice se u takvim slučajevima ne smeju razdvajati. Svaki drugačiji pristup može dovesti do ozbiljnog narušavanja njihovog psihofizičkog zdravlja”, rekao je Bastać.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram