Foto: Privatna arhiva, Nova.rs

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu upoznato je sa slučajem navodnog zlostavljanja korisnice Doma za stare "Palma Magnolija" u Beogradu, a dežurni zamenik javnog tužioca se izjasnio da je potrebno da policijski službenici prikupe sva potrebna obaveštenja o ovom slučaju.

„Iako krivična prijava protiv lica zaposlenog/zaposlenih radnika Doma za stare ‘Palma magnolija’ nije dostavljena ovom Tužilaštvu, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu upoznato je sa činjenicom da je nadležnoj policijskoj stanici prijavljen slučaj eventualnog zlostavljanja korisnice Doma od strane zaposlenog/zaposlenih radnika“, navodi u odgovoru za Nova.rs i dodaje:

„Tim povodom kontaktiran je dežurni zamenik javnog tužioca, koji se izjasnio da je potrebno da policijski službenici prikupe sva potrebna obaveštenja, o kojima će potom obavestiti dežurnog zamenika javnog tužioca radi donošenja odluke da li postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, u kom slučaju ce biti naloženo da se krivična prijava dostavi tužilaštvu.“

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP je za Nova.rs potvrdio da je slučaj prijavljen policiji.

„To jeste prijavljeno policiji i ono što je bitno jeste da je policija preduzela sve mere iz svoje nadležnosti i obavestilo Drugo osnovno javno tužilaštvo“, rekli su nam u MUP-u.

Unuk korisnice beogradskog staračkog doma na Voždovcu G.B. (88) zatekao je svoju baku sa modricama i podlivima, a zbog sumnje da je baka bila tučena sve je prijavio policiji. Sa druge strane, u privatnom domu za stare u Beogradu „Palma Magnolija“, gde je ona bila korisnica, sve ocenjuju kao nesrećan slučaj prilikom tretmana korisnice preparatima za vaške i negiraju bilo kakvo zlostavljanje.

Foto:Privatna arhiva

Najmlađi unuk A.M. koji je ujedno postao i zakonski staratelj G.B. naveo je ranije za portal Nova.rs da je njegova baka bila u procesu premeštaja u državni dom na Bežanijskoj kosi, a da je nakon nekoliko dana odlaganja prebacivanja, kako kaže njen unuk, nju zatekao sa modricama i podlivima.

U domu za stare „Palma Magnolija“ tvrde da su nesrećnim slučajem podlivi nastali u petak 4. marta, dok sin sumnja da su povrede nastale u dužem vremenskom periodu.

Kako je ranije za Nova.rs rekla vlasnica doma, pomenute povrede su nastale prilikom pranja kose preparatom protiv vaški, te da je G.B. navodno šampon upao u oči, te da je korisnica doma pokušala da pobegne iz kupatila, a da ju je radnica doma „malo jače stisla“ kako bi joj isprala oči od šampona da „ne bi baka ostala slepa“.

Bonus video – Tužna priča o najstarijoj Srpkinji 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar