Slovenija granica
Hrvatska granica Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Na graničnim prelazima u zemlji čekanje za putnička motorna vozila kreću se od 30 do 90 minuta, podaci su Uprave granične policije, dok, kako saopštavaju "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Gostun, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu, zadržavanje je 50 minuta.

Putnička vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Gradina zadržavaju se 60 minuta, a na graničnom prelazu Kotroman na izlazu 40 minuta, dok na ulazu čekaju 45.

Na ulazu i izlazu na graničnom prelazu Špiljani zadržavanje za putnička vozila je 30 minuta, dok se na graničnom prelazu Batrovci na ulazu čeka do 45 minuta.

Kada je reč o graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, a na izlazu je 30 minuta, koliko je potrebno čekati i na graničnom prelazu Sremska Rača, kako na izlazu, tako i na ulazu u zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Radovi na srpskim putevima

Kako saopštavaju iz „Puteva Srbije“, na auto-putu E-75, zona petlje Kolari, smer ka Nišu, od 9. do 13. avgusta izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

U smeru Beograd-Niš saobraćaj će se odvijati desnom zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom trakom suprotnog smera, a u smeru Niš-Beograd saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na putu Lebane (Bojnik) – Lebane, do 10. avgusta, od 7.00 do 17.00 časova, vrše se radovi na presvlačenju kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, regulisano semaforskom signalizacijom.

Izmena režima saobraćaja je i na auto-putu E-70, petjja Ruma – petlja Pećinci, ka Beogradu, zbog radova na bankini, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj traci na mostu preko Save na obilaznici oko Beograda, na petlji Surčin – Ostružnica, do 1. novembra, od 8.00 do 16.00 saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu biće preusmeren na novoizgrađeni deo mosta.

Na putu Kraljevo – Mataruška Banja, od 9. do 31. avgusta biće obustavljen saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji puta u punoj širini kolovoza, a kako saopštavaju iz Puteva Srbije, tokom obustave saobraćaja neće biti omogućen prilaz Mataruškoj Banji iz pravca Ušće – Kraljevo, dok je alternativni putni pravac Krajjevo – Žiča – Mataruška banja.

Bonus video – Provod i gužve u Crnoj Gori kao pre korone 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar