Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

U planu je izgradnja 104 montažne kućice za pripadnike komunalne milicije, a jedna od njih nalaziće se u blizini sportskog centra "25. maj" na Dorćolu. Stanari oloknih stambenih zgrada u Ulici Tadeuša Košćuška okupili su se jutros u parkiću i protestovali zbog početka izgradnje, koja je započela juče

Stanarka zgrade Tadeuša Košćuška 66 Ivana Nikić izjavila je FoNetu da im je grad Beograd oteo deo zelene površine u parkiću.

Nikić je poručila da će oni svojim telima braniti tu zelenu površinu i neće dozvoliti nikakvu izgradnju.

Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

„Bili smo u šoku kada smo videli da se ovo gradi bez ikakvog saopštenja. Posredno smo saznali da će se tu postaviti kontejner za komunalnu policiju. Zgrada je na 20 metara odavde, nalazimo se na dečjem igralištu. Evo ga spomenik, šetalište, evo je reka. Da li je moguće da se ovde to postavlja? To će biti ogroman objekat koji se postavlja na jedinoj zelenoj površini u okviru 25. maja. Da li je moguće da je ovo jedino mesto na kome to može da se izgradi?“, objasnila je jedna od stanarki za N1.

PROČITAJTE JOŠ

Iza njih se, kažu, nalazi ogroman parking i hektari zemljišta koji su pod betonom.

„Oni su našli jednu jedinu zelenu površinu da nam uzurpiraju. Neverovatno mi je da je neko stručan došao na tu ideju. Mi smo se ovde okupili stanari, šetači, ljudi koji vole ovaj kraj da pozovemo nadležne iz Grada da hitno reaguju, obustave radove i da se ovaj objekat postavi na drugo mesto“, rekla je ona.

Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

Ponovo će se, kaže, okupiti danas u 17.30 sati.

„Bićemo ovde i ne damo naše. Dobrodošli su komunalci, jer nama je ovde potreban komunalni red. Svakodnevno imamo probleme sa nepropisnim parkiranjem, preglasnom muzikom, pijanim vozačima, smećem koje se razbacuje, ali ovu stanicu treba da premeste na drugo mesto“, zaključuje ona.

BONUS VIDEO Dan znanja i igranja u gradskom parku u Čačku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar