Foto:Profimedia. rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je doneta odluka da se zabrane svi skupovi u zatvorenom prostoru na kojima će biti više od 100 ljudi. Ove mere dovele su do otkazivanja niza kulturnih događaja u Srbiji i političkih skupova. Otkazan je i Beogradski maraton.

Otkazani kulturni događaji:

– Atelje 212 i Zvezdara teatar otkazali su sve predstave do daljeg.
-Pozorište na Terazijama otkazuje večerašnje izvođenje mjuzikla „Čikago“.
-Narodno pozorište Beograd otkazalo je izvođenje opere „Na uranku“ na Velikoj sceni, i predstave „Hasanaginica“ na sceni Raša Plaović.
-Srpsko narodno pozorište (SNP) otkazujeani sve predstave do daljnjeg.
– Jugoslovensko dramsko otkazalo je večerašnje izvošenje predstave „Putujuće pozorište Šopalović“.
-Centar za kulturu „Vlada Divljan“ opštine Palilula otkazao je sve planirane događaje.
-Otkazan je koncert „Jumbo Big Bend“, koji je na sceni Sava Centra 15. marta trebalo da okupi Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske radio-televizije i Big Bend Radio-televizije Slovenije.
-Elektropop duo „Nipplepeople“ odložio je koncerte zakazane za 20. mart u Domu omladine Beograda, 21. mart u „Čaurnici“ u Kragujevcu i 26. mart u Domu kulture u Novom Sadu.
-Guitar Art Festival odložio je koncert gitarskog kvarteta 40 Fingers, koji je planiran za četvrtak, 12. mart u Kombank dvorani.
-Odloženo je održavanje festivala „Teatar na raskršću“, koji je trebalo od 12. do 19. marta da okupi ansamble iz 12 država.
-HBO je otkazao sve pretpremijerne projekcije treće sezone serije „Zapadni svet“ u Srbiji.
-Udruženje „Adligat“ obustavilo je posete svojim muzejima.

-Otkazan je i Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“, koji se po tradiciji u Jagodini održava od 20. do 27. marta.  Novi termin biće utvrđen posle konsultacija sa pozorištima Srbije,

Otkazani politički skupovi:

-Ne davimo Beograd otkazao je sve aktivnosti planirane u kampanji bojkota, sastanke opštnskih odbora, kao i veliku prolećnu akciju sadnje, koja je trebalo da počne ovog vikenda.
– Organizacija Građanski otpor obustavila je subotnje proteste sve dok se epidemiološka situacuja ne popravi.
– Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić otkazao je sve predizborne skupove koje su naprednjaci planirali do 1. aprila.
– Savez za Srbiju (SzS) i Pokret slobodnih građana (PSG) otkazali su sve skupove planirane u kampanji bojkota do daljnjeg.
-Liberalno-demokratska partija otkazala je tradicionalnu „Šetnju za Zorana“ povodom godišnjice ubistva nekadašnjeg premijera, zakazanu za četvrtak, 12. mart.
-Demokratka stranka je odložila je svoju „Šetnju za Zorana“ koja je bila planirana za subotu, 14. mart.

 

Otkazani sportski događaji:

-Odložen je predolimpijski turnir u basketu 3×3 u Novom Sadu.
-Atletska dvorana u Beogradu zatvorena je do daljnjeg.

-Zbog koronavirusa je otkazan i Beogradski sajam automobila „DDOR BG car show“, koji je trebalo da bude održan od 19. do 25. marta.

  • Tradicionalni Beogradski maraton biće otkazan zbog proglašene pandemije koronavirusa i neće biti održan u aprilu, kako je bilo planirano, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

.

Pratite nas na društvenim mrežama: FacebookInstagramTwitter.

 

Povezane vesti: