Foto: Facebook/Olivera Radovanovic

Fotografija četvorice dečaka kako gledaju kroz praznine u ogradi oko gradilišta pokrenula je na društvenim mrežama ovih dana žestoku debatu. Iznad slike piše da dečaci gledaju kako im nestaje igralište, povela se rasprava da li priča ima neka druga pozadina i da li je u pitanju zloupotreba dece.

„Mališani gledaju kroz ogradu kako im nestaje igralište, a niče zgrada. Odavno nisam videla potresniju sliku“ piše jedna korisnica na svom nalogu na društvenim mrežama objavljujući ovu sliku

Reč je o gradilištu u novosadskom Bulevaru oslobođenja, gde su još prošle godine građani protestvovali zbog izgradnje novog objekta na mestu dečjeg igrališta, ali njihovi zahtevi nisu ispunjeni i radovi su započeli.

Korisnica koja je objavila  ovu sliku proziva zbog toga gradsku vlast Novog Sada, konkretno gradonačelnika Miloša Vučevića.

Međutim, neki su se u komentarima zapitali da li je možda reč o vešto nameštenoj sceni od strane roditelja, kao i da je moguće da je deci samo zabavno da gledaju građevinske mašine dok rade.

Dok su pojedini zabrinuti zbog preterane urbanizacije, mnogi u komentarima osuđuju navodnu politizaciju dece od strane roditelja.

Portal 021.rs prošlog leta je pisao da građani nisu nužno protiv izgradnje zgrade u ovom delu bulevara, ali jesu protiv toga da se poduzimaju bilo kakve radnje na parceli na kojoj se neće graditi objekat.

Za njih je bio problem što je posečeno drveće koje nije na parceli gde će se graditi zgrada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare