Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock

Predsednik Izvršnog odbora SSP Beograd i odbornik u Skupštini grada Marko Dimić ocenio je večeras da u beogradskoj opštini Vračar ima previše kladionica, odnosno ukupno 95 na manje od 2.900m2.

Dimić je istakao da tako dete koje ide u školu „mora da naleti na makar jednu“.

„Zamislite da ispred Crkve Sv. Petra u Rimu dozvole otvaranje kladionice. Nemoguće naravno, pa zašto je onda to moguće na Vračaru tik nekoliko metara od Hrama Svetog Save. U neposrednoj blizini se nalazi Osnovna škola Sveti Sava, a baš iza ugla Krušedolske 3 kladionice sve jedna do druge, suprotno Zakonu koja dozvoljava da između kladionica bude najmanje 100 metara“, rekao je Dimić u pisanoj izjavi.

On je podsetio da Stranka slobode i pravde već duže od godinu dana zahteva da se zatvore kladionice koje krše zakon i nalaze se na manje od 200 metara od škole ili na manje od 100 metara jedna od druge.

„Tražili smo i da izlozi budu prozirni, a da reklame budu malog formata bez neonskih svetala. Zahtevali smo i da se skinu reklame kladionica sa sportskih terena. Država nas pretvara u Eldorado za kladionice, a na Opštini Vračar ih već ima i previše. Podržavamo naše komšije koje su podnele zahtev Upravi da se ne odobri otvaranje još jedne kladionice na Vračaru. Podnećemo i mi još jednu u nizu prijava za kladionice koje krše zakon. Problem će sigurno da postoji dok je ove vlasti koja ceni više kladioničarski profit nego našu decu“, rekao je odbornik Stranke slobode i pravde u Skupštini grada Beograda.

***

BONUS VIDEO – Kockarnice i kladionice van radara države – gosti Dušan Nikezić i Aleksandar Vasić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar