Aleksandar Vučić, pomoć, pare, evri, evro Grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Srpski penzioneri, koji žive u Crnoj Gori, obratili su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru finansija Siniši Malom apelom da pomognu u rešavanju problema isplate pomoći iz Fonda PIO Srbije, da bi i oni dobili po 20.000 dinara, što je najavljeno za 10. februar.

Penzioneri mole predsednika Vučića i ministra Malog da intervenišu da i oni dobiju pomoć države, kao ostali penzioneri koji su pravo na penziju ostvarili na teritoriji Republike Srbije.

„Tri tranše pomoći, dve od trideset evra i jedna od dvadeset evra nisu nam isplaćene i zato Vas molimo da intervenišete da bi nam bila isplaćena pomoć od 20.000 dinara, što je najavljeno za 10. februar“, navodi se u pismu koje je dostavljeno agenciji Beta.

„Molimo Vas gospodo da nam pomognete i lično intervenišete da bismo i mi, koji sticajem okolnosti živimo u Crnoj Gori, a ceo radni vek smo proveli u Srbiji, dobijemo pomoć kao drugi ljudi koji penzije primaju iz Fonda PIO Srbije“, naveli su penzioneri u otvorenom pismu predsedniku i ministru.

Oni podsećaju da su decenijama, poput svih ostalih zaposlenih građana Srbije, radili i borili se za državu Srbiju, plaćali sve kao i drugi građani, a sada kada im je najteže bivaju diskriminisani i ne dobijaju pomoć države kao građani Srbije.

„Kada je država 2014. godine sprovodila program finansijske konsolidacije, odbijali su nam od penzija normalno, kao i svim drugim penzionerima. Kada je bila hiperinflacija, kada je bio rat, kada su bile poplave i zemljotresi nisu pravljene razlike, već smo svi tretirani jednako, a sada kada Fond PIO isplaćuje pomoć, srpski penzioneri nastanjeni u Crnoj Gori su diskriminisani i nemaju isto pravo na pomoć kao ostali“, istakli su.

„Zašto?“, pitaju srpski penzioneri u Crnoj Gori i podsećaju da su od najave vlade da će biti isplaćivana pomoć za prevazilaženje krize nastale usled pandemije kovid virusom samo jednom dobili pomoć u iznosu od pedeset evra.

Iz Vlade Srbije najavljeno je da će 10. februara penzionerima biti isplaćena pomoć u iznosu od 20.000 dinara. Većina penzionera koji dobijaju penzije iz Fonda PIO Srbije su raseljeni sa Kosova i Metohije.

Bonus video: Ko bolje ispunjava želje, Deda Mraz ili Vučić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare