Aleksandar Vučić, pomoć, pare, evri, evro Grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Građane Srbije u 2022. godini čeka nova novčana pomoć države, a najveću finansijsku podršku dobiće mladi i penzioneri.

Kao što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, najpre će zdravstveni radnici dobiti pomoć od 15. januara i to u iznosu od 10.000 dinara.

Takođe od 15. januara, mladi uzrasta od 16 do 29 godina prijavljivaće se za pomoć koja je takođe najavljena od strane vlasti. Svi oni koji se budu prijavili dobiće pomoć u iznosu od 100 evra, a prema rečima ministra finansija Siniše Malog ovaj iznos će se naći na računima građana već 1. februara.

„Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun“, naveo je Mali.

Već 10. februara sledi novčana pomoć za one najstarije građane, kada će penzionerima biti uplaćeno na račune po 20.000 dinara.

Na spisak „Vučićevih davanja“ 300.000 dinara za prvorođeno dete, po 100.000 dinara za drugorođeno i trećerođeno dete, kao i subvencija od 10 do 50 odsto vrednosti za kupovinu prve nekretnine za majke koje od ove godine rode dete (uz mogućnost subvencionisanja do detetovog prvog rođendana), nove su mere pomoći koje je država najavila pred kraj prošle godine.

Bonus video: Penzioneri za Probudi se – Sa 15 hiljada vi ste kućni zatvorenik

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare