Foto: MRE

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) uplatilo je 8,6 miliona dinara porodicama osam rudara iz rudnika "Soko" kod Sokobanje, nastradalih u nesreći koja se dogodila početkom aprila ove godine, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Kako su naveli u sapštenju, UDUS je ranije poradicama, neposredno nakon nesreće uplatio 240.000 dinara iz svog Fonda solidarnosti, dok je novih 8,6 miliona prikupljeno 3. juna, na humanitarnom koncertu „Brod plovi za decu rudara“ u mts Dvorani u Beogradu, kao i dobrovoljnim donacijama.

„Udruženje je juče, 5. jula 2022, porodicama osmorice nastardalih rudara uplatilo sredstva, i to na sledeći način: za dve porodice bez dece uplatili smo po 340.000 din, odnosno ukupno 680.000 dinara. Ostatak od 7.920.000 dinara smo uplatili deci (12), odnosno po detetu 660.000 dinara – četiri porodice sa po dvoje dece, jedna porodica sa troje dece i jedna porodica sa jednim detetom“, stoji u saopštenju.

UDUS se zahvalio svima koji su učestvovali u programu i donacijama i istakli da su uvereni da će sredstva prikupljena u toj akciji pomoći porodicama, naročito deci, pokazati im da nisu sama i doprineti boljim uslovima za njihovo odrastanje.

BONUS VIDEO – 1. tema – Glumci igraju za decu rudara – gosti Svetlana Bojković, Jelena Stupljanin i Saša Dimitrijević

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar