Foto: Shutterstock

Potpredsednik Demokrtaske stranke i narodni poslanik u Skupštini Srbije Miodrag Gavrilović je danas preneo da roditelji maturanata traže intervenciju Ministarstva prosvete Srbije jer su im deca tokom ekskurzije u Italiji u tri različita smeštaja: neki su pored Vatikana, a drugi van Rima, iako su platili istu cenu aranžmana.

Gavrilović u saopštenju navodi da roditelji đaka Treće beogradske gimnazije navode da su se đaci pobunili i da ne žele da nastave ekskurziju pod tim uslovima.

„Jedan deo đaka, njih oko 35, voze u hotel negde pored Rima, druga grupa od njih 80 je na obodu Rima, a treća grupa, njih oko 90 je pored samog Vatikana“, naveo je poslanik.

„Deca su uznemirena, nezadovoljna i ljuta. Planiraju da se danas ne vrate autobusima u te udaljene hotele. Deca u izdvojenom hotelu van grada osećaju se potpuno nebezbedno, u veoma lošim higijenskim uslovima i bezbednosnim uslovima“, naveo je Gavrilović.

Po njegovim rečima, roditelji su se saglasili sa putovanjem u oktobru prošle godine, ali informacije o smeštaju nisu dobili pre polaska dece na put.

Foto: Privatna arhiva

Dodao je da roditelji traže hitnu reakciju Ministarstva prosvete da učine sve da se deca smeste u drugi hotel, adekvatan za ekskurziju, i da sva deca imaju isti tretman.

„Grupa maturanata koja je smeštena van Rima, ne želi da pristane da im se ekskurzija nastavi na ovakav način i ne žele da se vrate u hotel u kojem su proveli prethodnu noć. Poseban problem za njih je što su se tri sata vozili od hotela do centra Rima, dok su druga odeljenja za to vreme šetala po Rimu po programu i planu ekskurzije“, dodao je Gavrilović.

On je na Tviteru objavio poruke đaka roditeljima i lokacije hotela u kojima su oni smešteni.

Podsetimo, u ponedeljak se dogodio još jedan incident sa maturantima. Ovog puta se zapalio autobus koji je prevozio učenike četvrte godine Ekonomske škole u Nišu iz Grčke na autoputu između Krfa i Soluna. Maturanti su srećom nepovređeni.

Prema rečima roditelja, deca su na brzinu morala da izađu iz autobusa i da put nastave drugim autobusom koji je došao po njih.

BONUS VIDEO: Autobus koji je prevozio đake udario u bankinu na autoputu Niš – Beograd kod Batočine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare