Oluja, grom, nevreme, munja, kisa
Foto: Shutterstock

Područje Srema večeras je pogodilo snažno nevreme praćeno grmljavinom i kišom, a kako je najavio RHMZ, uz kišu grmljavina se može javiti i na jugu Bačke i u srednjem Banatu.

„Pred kraj dana iznad Srema je bilo kiše i oblačnosti kao i grmljavine, ali bez olujnog vetra. Tokom večeri ova masa će se premeštati prema Banatu, a onda dalje ka Rumuniji i ne očekuje se da izazove neke veće vremenske nepogode na teritoriji Srbije“, rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

On napominje da je grmljavina u januaru veoma retka za Srbiju, ali nije ni neobična pojava, prenosi Blic.

„Neobično jeste za zimski deo godine, ali dešavalo se i pre. Pod uticajem smo toplog vazduha sa Mediterana koji je vlažan i nestabilan. On nam i donosi ove temperature koje su više za ovo doba godine nego što je uobičajeno pa su svuda u Evropi temperature zimske, uobičajene, osim kod nas“, kaže meteorolog.

RHMZ je najavio da će tokom večeri na jugozapadu i zapadu Srbije, kao i na području Šumadije mestimično padati kiša, a u Vojvodini uz kišu će ponegde biti i pojave grmljavine, naročito na istoku Srema, jugu Bačke i u srednjem Banatu, dok će na visokim planinama spadati sneg.

U košavskom području i u zoni pljuskova duvaće umeren i jak vetar južnih smerova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare