Foto:promo

Mala Anika Manić iz Gornjeg Milanovca, koja boluje od spinalne muskulatorne atrofije, polako gubi životnu snagu. Na žalost, kako vreme odmiče, njeno disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se održi u životu, a porodica i bliski ljudi apeluju na sve građane Srbije da se uključe u prikupljanje novca potrebnog za lečenje devojčice.

“ Svaki dan je borba. Borba za vazduh u plućima, borba za svaki pokret, ali i borba za osmeh, radost i da svaki zajednički trenutak bude lep i poseban, jer ne znamo šta donosi sutra. Ali nada postoji! Krajem maja, u Evropi je odobrena genska terapija Zolgensma, za decu ispod 21kg, koja može da pomogne Aniki da prodiše punim plućima i da povrati snagu da jede i govori“, napisala je na Fejsbku njena majka.

Dosad prikupljeni podaci o ovoj terapiji snažno ukazuju na efikasnost leka na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji su kod Anike najslabiji. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila „novi gen“ koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.

Za lečenje i terapiju u inostranstvu neophodno je skupiti 2,1 miliona evra.

Apel za pomoć objavljen je na Tviteru i Fejsbuku.

U akciju prikupljanja pomoći za malu Aniku uključili su se nedavno i mališani iz Gornjeg Milanovca, prodajući svoje crteže, a donacijama su pomogli i građani ovog grada. Nažalost, to nije ni izbliza dovoljno za gensku terapiju Zolgensma koja joj je neophodna.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, neumornim borcima za Anikin dug i lep život, do sada je stiglo 200.000 poruka i roditelji su za sobom ostavili prvu trećinu (34.5%) maratona za Aniku, a još dve trećine puta su pred njima.

Kako možete da pomognete Aniki

  • Slanjem SMS poruke: 858 na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišemo human 858 i pošaljemo na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65
  • Uplatom na devizni račun: 160600000073290242
  • IBAN: RS35160600000073290242
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare