Lepo vreme Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), u Srbiji će danas biti sunčano, toplo i sparno vreme, a posle podne i uveče očekuje se naoblačenje s kišom i grmljavinom, najpre na jugu i zapadu zemlje. Takođe, žuti meteoalarm na snazi je za celu državu. To znači da vreme može da bude potrencijalno opasno.

Jutarnja temperatura od 13 do 21, najviša dnevna od 30 do 34. Vetar slab, promenljiv.

U Beogradu danas sunčano, toplo i sparno vreme uz slab promenljiv vetar. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 18 do 21, najviša dnevna oko 32.

Biometeorološka situacija biće nepovona za srčane i cerebrovaskularne bolesnike, kao i osobe sa respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i poremećaj sna.

Žuti meteo alarm

RHMZ stavio je na snagu žuti meteo alarm za celu Srbiju. Dakle, vreme može da bude potencijalno opasno.

Foto: RHMZ

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku, savetuje RHMZ.

U pojedinim delovima države, poput Bačke, Srema i jugozapada zemlje, žuti alarm je na snazi zbog najvaljenih grmljavina i velikih količina padavina. S druge strane, u Banatu, Pomoravlju i istočnim delovima naše zemlje alarm se odnosi na „ekstremno visoke temperature“, dok RHMZ prognozira da u ponekim mestima mogu da se očekuju i visoke temperature praćene grmljavinom.

BONUS VIDEO Rad na vrućinama: Važno je da simptome toplotnog udara prepoznamo na vreme

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar