Podeli:
Beograd 21.02.2020 Prezentacija i promocija publikacije, "Siva knjiga o zdravstvu" u organizaciji nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), palata srbija dr Berislav Vekic, drzavni sekretar, ministarstvo zdravlja FOTO: Nemanja Jovanovic / Nova.rs

Ministarstvo zdravlja i Vlada Srbije privode kraju pregovore o saradnji sa predstavnicima globalnog programa COVAX i ugovor će biti potpisan 18. septembra, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. Berislav Vekić.

On je za Tanjug naglasio da pregovori traju već mesec i po dana i da će potpisivanjem ugovora Srbija stati u red sa 173 zemlje za nabavku kovid vakcina.

Vekić je naveo da će uporedo sa registracijom vakcine u EU ići i registracija kovid vakcine u Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

“Želimo da naši građani dobiju sigurnu, bezbednu vakcinu, a ona se dobija kroz proveru kvaliteta vakcine i bezbednost vakcine u Agenciji za lekove i medicinska sredstva”, naveo je on.

Program COVAX uključuje sve proizvođače vakcina koji su ušli u treću fazu ispitivanja vakcine protiv kovid 19.

“Sve zemlje sveta mogu aplikovati preko COVAX-a za dobijanje jedne od vakcina koje budu registrovane. Pratimo situaciju i videćemo koja će biti prva registrovana. Srbija će aplikovati za najsigurniju i najbolju vakcinu”, naveo je Vekić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar