Foto: Nova/Printscreen/RTS

Doktorka Ranka Radulović odgovorila je na navode Slobodana Negića, oca devojčice ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je u emisiji "Utisak nedelje" rekao da je "Radulović decu uvela u kabinet, puštala im narodnu muziku i rekla da treba da se povežu sa duhovima svojih mrtvih prijateljica i prijatelja".

„Vreme žalovanja. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvek“, napisala je Radulović na svom Fejsbuk profilu, a ovaj komentar doktorke izazvao je ljutite reakcije.

Podsetimo, Slobodan Negić, otac devojčice ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ otkrio je u „Utisku nedelje“ događaj koji se, kako navodi, pre nekoliko dana desio pod okriljem ove škole. Naime, kako tvrdi Negić, doktorka Ranka Radulović koja je poslata u „Ribnikar“ kako bi pomogla deci i roditeljima nakon tragedije, „decu je uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja“.

„Radulović je 5. maja, unutar škole ‘Vranislav Ribnikar’ videla na hodniku decu, koja su došla da uzmu neke stvari iz škole, i sasvim slučajno je među decom bila i jedna od ćerkinih najboljih prijateljica… Radulović je pod okriljem te škole, uz znanje direktorke te škole, decu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i navodila ih i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja. Takođe, nastao je tajac kada sam danas to izneo na toj sednici“, naveo je Radulović i rekao da je doktorka „poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji deci i nama roditeljima“.

Gost „Utiska nedelje“ je rekao i da ove informacije iznosi u javnost pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman da to odbrani na sudu, kao i da je dobio saglasnost majke jedne od dece koja su učestvovala u „mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je sprovela Ranka Radulović“.

„Ne postoji niko kome je jasno kako se to dogodilo. Ja ću lično kao građanin ove zemlje uraditi sve što mi je u pravnoj moći da ta doktorka nikada više ne radi taj posao. To je bilo bez ikakvog znanja roditelja, devojčica koja je došla kući je bila uplakana i nije ni čudo što je bila uplakana u toj traumi od dana kad se to dogodilo“, smatra Negić.

On je zatim istakao da „doktorka Radulović ima firmu koja naplaćuje kurseve za obuku muzikoterapeuta“ i da ta ista doktorka na svojim javnim profilima na društvenim „danima apeluje na državu da se u svim predškolskim i školskim ustanovama otvori muziko-psihoterapijska radionica i da se zapošljavaju muzikoterapeuti, kao i da njena firma postane državna institucija“.
***
BONUS VIDEO: Uključivanje roditelja učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ u „Utisku nedelje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare