Jak jutranji mraz i ledeni dani očekuju nas sve do petka 10 februara, nakon čega dolazi do porasta temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Tako nas u jutarnjim satima očekuj umeren i jak mraz sa temperaturama od -11 do -5, a na planinama i do -20 stepeni. Dnevne temperature će biti u intervalu od -2 do 2, pa se mestimično očekuju i ledeni dani.

Prema prognozi, u Srbiji će sutra ujutru biti umeren mraz i magla. Na severu Srbije će biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutru na zapadu i jugozapadu uz provejavanje slabog snega.

Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura kretaće se od -10 do -5, a najviša od -3 do 2 stepena.

U Beogradu nas danas ujutru očekuje umeren mraz. Biće malo i umereno oblačno, sa dužim sunčanim intervalima i hladno. Očekuje se ledeni dan. Najniža temperatura kretaće se od -8 do -5, a najviša oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena do 14. februara, od srede do petka, očekuje se umeren i jak mraz u jutarnjim časovima (od -11 do -5 stepeni) sa mestimičnom maglom.

U toku dana će biti hladno sa maksimalnim temperaturama od -1 do 2 stepena.

U sredu nas očekuje umereno oblačno vreme, na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije pre podne uz provejavanje snega.

Od četvrtka biće pretežno sunčano, a od subote i toplije. U nedelju stiže novo naoblačenje, mestimično sa kišom, a na planinama sa snegom.

Od sledećeg vikenda se očekuje rast temperature.

BONUS VIDEO: Zbraja se šteta nevremena koje je pogodilo Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar