Ekipa „Južnog vetra“ nam je svima održala lekciju iz humanosti

Showbiz 09. sep. 202120:08
Podeli:
Miloš Avramović, Južni vetar 2, snimanje filma
Miloš Avramović Foto: Aleksandar Letić/Promo

Baćina jakna, koju u filmu "Južni vetar 2 - Ubrzanje" nosi popularni glumac Miodrag Radonjić, prodala je na humanitarnoj licitaciji za više od hiljadu evra, potvrdio je za Novu režiser filma Miloš Avramović.

Zvaničan Instagram profil pomenutog filma još jednom je pokrenuo humanitarnu akciju, ovoga puta za lečenje Uroša Mladenovića koji boluje od raka pankreasa sa metastazom na jetri. Uroša je saznanje o bolesti sačekalo u trenutku kada je planirao da formira porodicu. Bol koji se pojavio u gornjem delu abdomena, odlazak kod lekara u Klinički centar Srbije i analize koje su usledile nadvile su crne oblake nad njega, njegovu porodicu i prijatelje.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog metastaze koja se pojavila na jetri nije moguće izvršiti operativni zahvat na pankreasu, već je neophodno da Uroš prođe nekoliko ciklusa hemioterapije u zemlji i inostranstvu kako bi se iste povukle, a tumor postao operabilan.

Da bi se lečio, njemu su potrebna sredstva za hemioterapije, radioterapije, operativne zahvate, laboratorijske i ostale potrebne analize kao i za putne troškove i smeštaj. Za sve to, Urošu je potrebno 23.400.000,00 dinara.

Miloš Avramović navodi da će skromna donacija od licitirane trenerke pomoći njihovom prijatelju i kolegi, te da će podstaći fanove filmova da i sami doniraju novac.

„Trenerka je prodata. Kupci su donirali novac, odnosno kompanija Mocart koja je jednom prilikom već učestvovala u našim humanitarnim akcijama. Dali su oko 1100 evra, to je bila najveća ponuda. To nas raduje jer imamo još jednu priliku da pomognemo Urošu u sakupljanju tih sredstava. Novac se skuplja za Uroša Mladenovića, kolegu koji ima rak pankreasa i koji je u jako teškoj situaciji, a radio je sa nama na Južnom vetru i na još nekim projektima“, rekao je za Novu Miloš Avramović.

Foto:Screenshot/Youtube/Južni vetar

Licitacija trenerke nije jedina stvar koju je ekipa Južnog vetra preduzela kako bi pomogla Mladenoviću.

„Radili smo nekoliko humanih projekcija i nastavićemo da pravimo humanitarne akcije. Hvala Mocartu na tome što su pokazali do sada mnogo puta da su okrenuti društveno odgovornom ponašanju i da učestvuju u raznim donacijama i humanitarnim akcijama. Ovo je drugi put, do sada su kupili Marašev kombinezon, koji je takođe licitiran za humanitarnu akciju. Hvala im puno. Mi ćemo nastaviti dalje sa akcijama za Uroša do pobede. Bićemo tu uz njega dok ne pobedi“, poručio je Avramović.

Južni vetar već licitirao stvari iz filmova

Jakna popularnog Petra Maraša iz filma „Južni vetar“, kojeg igra Miloš Biković, prodata je na licitaciji za 8.500 evra sredinom januara ove godine, a kupac je jedan biznismen iz Srbije koji je tada insistirao na anonimnosti.

Novac se tada sakupljao za obolelu devojčicu Anđelu Dimitrijević, pa je na zvaničnom Instagram profilu „Južni vetar“ objavljena licitacija odevnog komada s početnom cenom od 300 evra. Novak Đoković prvi se ponudio da kupi jaknu za 2.000 evra s obrazloženjem da bi njemu bolje stajala nego Bikoviću, da bi se zatim akciji priključili fudbaler Luka Jović i manekenka Sofija Milošević, čija ponuda je bila za 500 evra veća.

Pomozimo Urošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1078 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1078 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216288-34
Uplatom na devizni račun: 160600000121634654
IBAN: RS35160600000121634654
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar