Foto:Google Maps

Grupa "Solidarni članovi Univerziteta u Beogradu" izrazila je nezadovoljstvo povodom odsustva reakcije rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović na otpuštanja redovnih profesora sa Bogoslovskog fakulteta.

Rektorka, kako navode u saopštenju, nije reagovala ni posle najnovijeg „protivzakonitog otkaza“ na Prvoslavnom bogoslovskom fakultetu koji je dobio redovni profesor Maksim Vasiljević, kao ni kada je otkaz dobio, takođe, redovni profesor Rodoljub Kubat.

„Iako je prošlo više od dve nedelje otkako smo poslali Otvoreno pismo rektorki, u kojem smo od nje tražili da radi svoj posao i zaštiti autonomiju Univerziteta u Beogradu i pojedince u ovoj instituciji, odgovor nismo dobili“, navodi Grupa „Solidarni članovi Univerziteta u Beogradu“ i poručuje nadležnima da neće odustati.

U međuvremenu, veliki broj nastavnika i saradnika se udružilo da pomogne profesoru Kubatu i njegovoj porodici. Osnovali su zajednički fond i pozvali sve zainteresovane koji žele da pomognu da se jave na mejl [email protected].

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar