Foto:privatna arhiva Dalibor Cvetković

U selu Belanovce nadomak Leskovca, samohrana majka Biljana Stamenković živi u trošnoj kući od blata i trske sa troje dece. Svaki dan je izazov živeti u ovakvoj kući, a najveći problem je što nemaju vodu, a porodica živi od skromne socijalne pomoći koju prima majka.

Samohrana majka Biljana Stamenković Arsić je sa ćerkama Sofijom (12) , Natalijom (9) i najmlađom Lanom (8)  sreću potražila u kući koju je dobila na poklon od svojih roditelja.

U kuću se doselila nakon tri meseca provedinih u sigurnoj kući posle razvoda, gde je bila smeštena kao žrtva porodičnog nasilja.

Foto:privatna arhiva Dalibor Cvetković

Ovoj hrabroj majci, koja je odlučila da se bori za bolju budućnost svoje dece potrebna je pomoć svih nas. Zbog obaveza oko dece nije u mogućnosti da radi jer je sama s devojčicama, dok joj roditelji žive na Kosovu.

Dvanaest obroka dnevno, tri užine, struja, voda, ogrev, garderoba, te još dosta toga neophodnog za život samo ona zna kako obezbeđuje od socijalne pomoci koju prima.

Foto:privatna arhiva Dalibor Cvetković

U trošnoj kući od trske i blata najveći problem je nedostatak vode, koju nabavljaju preko creva iz dvorišta. Prema rečima meštana koji ovoj porodici svakodnevno pomažu, prioritet im je kupatilo, ali i nameštaj, laminat i još dosta toga.

Foto:privatna arhiva Dalibor Cvetković

Svi koji žele da pomognu porodici Stamenković mogu to da urade uplatom na sledeći račun:

160600000112724622 HO “ Deca su dar od Boga“, Banka inteza.

Kao svrhu uplate navesti Biljana Stamenković.

Bonus video: Pobeda u ringu humanosti – „Nisu mogli da me odvrate od ideje da doniram bubreg“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar