Foto:Privatna arhiva

"Sofija, Minja i Lana su ujedinile svet. Naše heroine, znaju da ujedinjeni možemo sve. I sada je red da svet upozna Gavrila, našeg drugara. Život je ovog puta dobio novi broj 973. Broj koji želimo da svi upamtite, jer ovaj broj znači ŽIVOT". Ovom porukom Sofija, Minja i Lana, devojčice koje se u Americi leče od Spinalne mišićne atrofije (SMA) pozvale su ljude dobre volje da pomognu šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću, kome je pre tri meseca otkrivena ista bolest.

„Gavrilo, drugaru naš, ne brini, videćeš, ovi ljudi čine čuda. Veruj, drugaru naš, veruj da ćemo i ovog puta uspeti. I ne brini, čeka SVET na tebe“, poručile su Sofija, Minja i Lana malom Gavrilu, čijim roditeljima predstoji borba da u što kraćem roku prikupe 2,5 miliona dolara za najskuplji lek na svetu.

Povezane vesti:

Opaka, progresivna i često smrtonosna bolest, Spinalna mišićna atrofija otkrivena je šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca. On je rođen kao zdrava beba i prva tri meseca se normalno razvijao, ali su posle toga roditelji primetili da prestaje da pomera ruke i noge, a počeo je i otežano da diše.

Gavrilo je sa pet meseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji, ali je i njemu, baš kao i deci koja su već na lečenju, potrebno 2,5 miliona dolara, kako bi dobio gensku terapiju lekom Zolgensma.

Građani Srbije su u prethodnoj godini, uz pandemiju, dobro upoznali i sve opasne posledice teške bolesti mutacije gena, koja kod dece dovodi do gubitka vitalnih životnih funkcija kao što su disanje, gutanje i hodanje. Na sreću lek postoji, ali uz njega ide i pojašnjenje da je najskuplji na svetu.

Foto:Budi human

Međutim, to nije bila prepreka za humane ljude. Bolesna deca ujedinila su celu Srbiju, region, pa i svet, a u godini koja je bila teška za sve nas, uspeli smo da pošaljemo Sofiju, Lanu, Minju, Aniku i Olivera na lečenje.

Sada smo potrebni i Gavrilu.

Gavrilu Đurđeviću možemo pomoći slanjem SMS poruka i uplatom na dinarski i devizni račun preko Fondacije ’’Budi human’’.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 45

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar