Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ekološki aktivisti blokirali su danas u 14 časova saobraćajnice u Beogradu, na više lokacija - među kojima su Brankov most, Gazela, Pupinov most, kružni tokovi Slavija, Autokomanda, kod Opštine Novi Beograd. Osim u Beogradu, protesti se održavaju širom zemlje – na čak 53 lokacije. O ovim događajima se oglasio i Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na Tviteru objavio: „Snimajte, snimajte, snimajte… Da svakoga od njih dobro zapamtimo, trebaće. Presude počinju sa ‘U ime naroda…’ Biće. Na blokade! Do pobede!“.

Na njegovom Tviter nalogu se mogu pronađi fotografije sa protesta u Kraljevu uz poruku: „Kraljevo. Do pobede!“. Objavio je i video sa mesta protesta na kojem je prokazno kako se demonstranti sklanjaju sa ulice kako bi propustili vozilo Hitne pomoći.

„Mirno! Dostojanstveno! Do pobede! Srbija!!!“, napisao je Rade Panić.

Takođe je objavio i selfi sa protesta, na kojem se vidi kako nosi zastavu Republike Srbije.

Podsećamo, blokade se održavaju u znak protesta zbog donošenja zakona o eksproprijaciji i referendumu, koji su – prema mišljenju struke – „krojeni“ prema željama Rio Tinta i njihovog projekta rudarenja u području Jadra.

Učesnike protesta širom Srbije, koji su najavljeni za danas u 14 sati, od sinoć obilaze pripadnici policije i upozoravaju da će, u slučaju bolakade, krivično i prekršajno odgovarati, saznaje Nova.rs.

Našem portalu je potvrđeno da su pripdnici MUP-a obavili su informativne razgovore sa aktivistima iz Pančeva, Kule, Požarevca, Požege, Boljevca, Topole, Gornjeg Milanovca, Prijepolja, Aleksinca…

BONUS VIDEO: Sava Centar – blokada auto-puta: Okupila se masa ljudi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar